Reteta de preparare a papanasilor

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Iul 2014 | 5521 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor M-am inspirat de la Motan,Motan a preluat-o de la Gaby_d,ca papanasii sunt preferatii mei nici nu mai zic,ioi dar ce deliciosi mai sunt:).Versiunea de papanasi fierti imi place tot atat de mult ca si de papanasi prajiti.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr. branza de vaci
  • 200 gr. gris
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr.de unt
  • 200 gr. pesmet
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat.

Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare.

Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute.

Intre timp am topit untul in tigaie,apoi am adaugat pesmetul si l-am rumenit pana a capatat o culoare aurie.

Se ia deoparte si se lasa la racit,pe urma se adauga zaharul pudra.

Intr-o oala mare se pune apa la fiert,cu putina sare.

Se lasa la foc mediu pana clocoteste.

Apoi se da la foc mic.

Mainile se umezesc bine cu apa ,apoi se ia aluat de marimea unei caise,se modeleaza rotund,se adauga in apa fierbinte si se lasa la fiert,pana se ridica la suprafata.

Cu o paleta se scot din apa si se dau prin pesmet.

Noi i-am servit cu o dulceata de capsuni,preparata de noi si cu smantana.

Pofta buna, bucatarasi!

TIPS-URI

1

A se elimina zerul de la branza de vaci.

2

Optiunea de a se mai adauga gris in aluat e ok,eu nu am mai pus,m-am straduit cu mainile umezite sa ii formez,deoarece sunt mai buni cand aluatul este moale.

3

Cand se introduc in apa fierbinte,cu paleta se controleaza daca nu s-au lipit de oala.

4

Cand se scot cu paleta ,nu se scurg foarte mult de apa,deoarece se prinde pesmetul mult mai usor de papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor (reteta cu numarul 100)